LA MÚSICA AL SIMÓ BALLESTER.

Així com heu pogut veure fins ara, amb el recorregut per la web, el CEIPIEEM som un centre d’Educació Infantil i Primària integrat d’Estudis Elementals de Música i en referència a aquest projecte tenim unes àrees pròpies que formen l’etapa de sensibilització i iniciació i que seran els fonaments pels Ensenyaments Elementals de Música.

En els cursos on l’alumne du a terme la iniciació es treballarà per anar sembrant el gust musical cap a l’alumnat. És en aquest moment quan es va assolint per part dels infants l’hàbit musical respecte a les actituds adequades per tal de dur a terme una escolta musical, una aportació cap a la creació i a la vegada el gaudir de l’assoliment tant individual, com col·lectiu.

Un dels principals objectius de l’ensenyament de la música en els nivells de la Iniciació és tenir ben present que sigui un plaer compartit. Es contempla la música com a un eix cohesionador i vertebrador de l’ensenyament. Com a tal, es posa especial dedicació horària, establint uns períodes que quedarien de la següent manera:


Durant els nivells d’Iniciació, la programació de les activitats fa referència a l’establert en el Projecte Educatiu del propi Centre. En aquests nivells es va elaborant un projecte propi, tenint com a referent el que estableixen els criteris i la normativa. El contingut curricular i les àrees van en consonància amb el que seria la Iniciació a escoles de música.

És en el nivell de 3r de Primària quan l’alumnat accedeix a 1r d’Ensenyament Elemental de Música. Per tal d’accedir a aquest format d’estudis reglats, es fa una prova d’accés. La prova d’accés cap als Ensenyaments elementals de Música és d’aptitud, no de coneixements, la qual cosa es tendrà en compte.

Per poder veure més informació sobre el nostre projecte de música se vos ha preparat aquest vídeo que mostra el recorregut pel procés i el dia a dia de música al Simó Ballester.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>