INFANTIL AL CEIPIEEM:
A la nostra escola, donem molta importància a la manera com comencem el dia. Sabem que les entrades relaxades són una excel·lent oportunitat per atendre de manera individualitzada als infants i a les seves famílies, per establir llaços més propers, crear un ambient tranquil, permetre que les famílies arribin a l’escola sense presses i de manera escalonada, i donar el temps necessari a les famílies i als infants per acomiadar-se.
És per això que tenen un horari d’arribada flexible de les 9:00 a les 9:15. Això afavoreix una arribada tranquila i els permet canviar-se de sabates sense presses. Sí, ho heu entès correctament, ens canviem les sabates (nens i mestres) en entrar a l’escola i utilitzem unes sabatilles tipus crocs o socos als espais interiors. D’aquesta manera, ens sentim més còmodes (com a casa) i mantenim tots els espais més nets.
A les 9:00, cada mestra obre la seva aula rebent els infants amb un somriure, abraçada, besada o xoc de mans, segons prefereixi. A l’entrar es fa un petit ritual de “Bon dia”, que cadescú posa el seu personatge, per així saber els que hem vengut a l’escola avui.
Després ens repartim per tallers, o s’els convida a jugar amb les propostes preparades prèviament o seuen a la rotllana d’assemblea per iniciar la conversa amb els companys i començar el dia.
El moment de l’assemblea del matí és un dels moments més importants per recollir relats, pensaments i/o inquietuds dels nostres infants, és un moment per compartir i aprendre amb i dels nostres companys.
DIA A DIA A L’AULA:
A la nostra escola, organitzem el nostre dia en tres franges ben definides per a oferir una experiència enriquidora als nostres alumnes:
1. Hora de Tallers i Vida d’Aula :
Durant aquesta franja horària, els nostres alumnes participen en diverses activitats creatives i interactuen en l’àmbit de l’aula per aprendre de manera pràctica i estimulant.
Els tallers ofereixen l’oportunitat de desenvolupar habilitats, fomentar la creativitat i potenciar la seva expressió artística. S’organitzen per agrupament homogenis d’edat i són: taller de música, taller de psico, taller d’estimulació del llengautge o consciència fonològica (4t i 5è,6è EI respectivament) i tallers d’instruments.
A més a més, la vida d’aula contempla moments de reflexió i aprenentatge col·lectiu per crear un ambient d’aprenentatge enriquidor i inclusiu, on es plantegen propostes i reptes que puguin garantir el currículum de l’etapa. La manera de presentar les propostes és a través de les capses d’aprenentatge o de les capses de contes.
2. Moment de Berenar Saludable Compartit :
Després de les activitats del matí, arriba el moment de fer una pausa per compartir un berenar saludable i vinculador. Aquest espai promou la convivència, la interacció social i el valor de compartir moments d’alegria i alimentació saludable. És un moment propici per reforçar l’ambient de col·laboració i companyonia entre els nostres alumnes.
L’escola gestiona el berenar i tots els infants mengen el mateix. Aquest projecte sorgeix de la importància que donem a una alimentació equilibrada, sana i saludable per a tots els infants i d’aquesta manera evitam brioixeria, sucs i d’altres aliments no tan saludables. Les famílies abonen a l’escola 30€ per trimestre i aquesta gestiona setmanalment les comandes de iogurts, pa, formatge, fruita, fruita seca o deshidretada i galetes.
El menú que oferim està revisat per un servei de dietètica i nutrició i consta d’un dia de pa amb oli i formatge, d’un dia de iogurts i tres dies de fruita, sempre acompanyats amb galletes d’oli integrals. Aquests moments són molt rics, un temps on els infants gaudeixen del temps compartit, del menjar responsable i al mateix temps, adquireixen bons hàbits saludables.
3. Lliure Circulació:
A la darrera part del dia, oferim un espai de lliure circulació on els alumnes poden explorar diferents espais de manera autònoma, escollint les seves preferències i potenciant la seva autonomia. Aquesta franja horària busca promoure la iniciativa, la curiositat i l’aprenentatge autònom de cada alumne en un entorn ric en estímuls educatius.
Amb aquesta distribució del dia, cecam proporcionar als nostres alumnes una experiència educativa completa i equilibrada, que potenciï el seu desenvolupament integral i fomenti el seu creixement personal i acadèmic.
Descobreix els Nostres Tallers Educatius:
Taller de Llenguatge:
El taller de llenguatge i consciència fonològica per infants d’educació infantil té com a finalitat estimular el desenvolupament del llenguatge oral i les habilitats fonològiques dels nens mitjançant activitats interactives com jocs, cançons, rimes i treballs amb síl·labes. Aquest taller fomenta la comprensió verbal, l’expressió oral, l’ampliació del vocabulari i la capacitat de reconèixer i manipular els sons del llenguatge. A través d’aquestes activitats, els infants cultiven habilitats essencials per a la seva futura competència lectora i escrita (primària), així com la seva capacitat comunicativa, autoestima i confiança en l’expressió oral, creant un fonament integral per al seu creixement educatiu i acadèmic.
Taller de Música:
El Taller de Música és una part integral del nostre pla educatiu per fomentar la sensibilització musical en els nostres alumnes de les etapes d’educació infantil. A través de dues sessions setmanals per als nivells de 4t i 5è i una sessió setmanal per a 6è d’infantil, els nostres alumnes tenen l’oportunitat d’explorar l’univers musical de manera lúdica i participativa. Amb el suport del personal docent especialitzat del cos de música i arts escèniques del Conservatori, es treballen conceptes musicals bàsics mitjançant el moviment, el cant i l’exploració d’instruments musicals. Això senta les bases per a un aprenentatge musical més formal en les etapes posteriors, proporcionant una experiència enriquidora i estimulant.
Taller de Psicomotricitat:
El Taller de Psicomotricitat és una activitat dinàmica i participativa que promou l’expressió motriu i el desenvolupament integral dels nostres alumnes. A través d’una experiència basada en l’experimentació del moviment, l’ús del cos, la relació amb els objectes i l’exploració de l’espai, els nostres alumnes estimulen la seva psicomotricitat de manera espontània i autònoma. L’ús de materials com mòduls de goma escuma de grans dimensions en un entorn adequat com la sala de psicomotricitat permet als alumnes descobrir les seves capacitats físiques, la seva relació amb l’entorn i la interacció amb els altres, fomentant el desenvolupament social, afectiu i cognitiu.
Activitats complemeàries
Al nostre centre es duen a terme una sèrie d’activitats complementàries que ofereix la xarxa educativa i les pròpies dels projectes que es duen a terme al centre. Aquestes són activitats didàctiques que es realitzen amb l’alumnat en horari lectiu (majoritàriament) i que, tot i formar part de les programacions, tenen caràcter diferenciat pel moment o l’espai on es realitzen. En són un exemple les excursions, les activitats de la Conselleria com Viu la Cultura o Educació Ambiental, les activitats de l’Ajuntament de Manacor, les sortides pel barri, les festes i celebracions culturals del nostre poble i entorn, i moltes d’altres de semblants.
Clima d’aula
Com treballam la pertinença